Az energiahatékonyság egyre fontosabb szerepet tölt be a települési önkormányzatok életében, hiszen nemcsak az egyre növekvő önkormányzati kiadásokat csökkenti, de hozzájárulhat egy élhetőbb, fenntarthatóbb település kialakításához.

Az energiahatékonysági fejlesztések finanszírozása azonban a legtöbb település esetében nehézségekbe ütközik. A Területi- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elérhető források csak korlátozottan és csak meghatározott beruházások megvalósítására állnak rendelkezésre, ezért szükséges olyan alternatív és innovatív finanszírozási lehetőségekkel is számolni, amelyek ma még kevésbé elterjedtek. Ezeknek a lehetőségeknek a megismerésére szerveztek műhelytalálkozót 2019. május 8-án Miskolcon, a Grabovszky Coworking irodában.

A műhelytalálkozó, mely az EMPOWERING projekt keretében -annak Kapacitásbővítési Programjának részeként- kerül megrendezésre, az energiahatékony beruházások és intézkedések finanszírozására fókuszált. Célja az volt, hogy a résztvevőket az energiahatékonyság finanszírozásával kapcsolatos megoldásokkal és lehetőségekkel ismertesse meg.

A rendezvényen Dely Krisztina az Energy Cities részéről bemutatott számos olyan már hazánkban is jól működő példát, amelyek segítségével egy-egy beruházás vagy intézkedés megvalósítható.