A 2021-27 tervezési időszak stratégiai és projektszintű előkészítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

TOP-1.5.1-20-2020-00016

Fő cél a 2021-2027-es programozási időszakhoz kapcsolódó olyan stratégiai (megyei szintű) és projektszintű előkészítési tevékenységek megvalósítása, melyek segítségével a tervezési időszak elindítása és lebonyolítása, valamint a forrásfelhasználások üteme hatékonyabbá, gyorsabbá tehető.

A projektet a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat és a 100%-os tulajdonában álló BORA 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. konzorciumban valósítja meg.

Felülvizsgálatra kerül Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye Területfejlesztési Koncepciója, elkészül a Területfejlesztési Programja, valamint az Integrált Területi Programja és az egyéb munkarészek, azaz a koncepció felülvizsgálatához és a programhoz szükséges területi és környezeti hatásvizsgálat. Továbbá 25 projekthez kapcsolódóan kívánunk komplex projektelőkészítést biztosítani azzal, hogy műszaki terveket és megvalósíthatósági tanulmányokat készítünk el, tehát összesen 50 db projektszintű előkészítő dokumentumot.

A megvalósítása során alapvetően a konzorciumi partnerek által évtizedek alatt felhalmozott szakmai tudásra alapozva a projektben vállalt dokumentumok jelentős részét saját teljesítésben készíti el a konzorcium. A Területfejlesztési program stratégiai és operatív programrészének, valamint a Területi, környezeti hatástanulmány dokumentumok elkészítéséhez igénybe veszünk külső szakértői segítséget.
A nyilvánosság biztosítása, mint kötelezően megvalósítandó tevékenység, a BORA 94 Nonprofit Kft. feladata, a projektmenedzsmenti feladatokat pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat látja el, amely szervezet rendelkezik a feladatellátáshoz szükséges munkatapasztalattal.

A végrehajtása során a konzorcium tagjai eleget tesznek az esélyegyenlőségi és környezetvédelmi szempontok érvényesítésével kapcsolatos elvárásoknak is.

A projekt összesen 330.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, 100%-os támogatási intenzitás mellett az Európai Strukturális és Beruházási Alapból a hazai központi költségvetés társfinanszírozásával.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.03.31.