Pályázó neve: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt megnevezése: “AZ ÉLETVEZETÉS ISKOLÁJA” – BORSOD MEGYE KOMPLEX EMBERI ERŐFORRÁS-FEJLESZTÉSI PROGRAMJA 7 LÉPÉSBEN
Kitörési pont: Közvetett kapcsolat
Pályázati kiírás megnevezése: emberi erőforrás fejlesztési komplex programok támogatása
Forrás megnevezése: ESZA
Beruházás helye (régió): Észak-Magyarország
Beruházás helye (megye): Borsod-Abaúj-Zemplén
Beruházás helye (helység): Miskolc
Megítélt összeg: 1 483 711 500 .- HUF
Támogatás aránya: 100 %

A projekt Borsod-Abaúj-Zemplén megye speciális adottságaihoz és igényeihez igazodó eszközökkel, területi megközelítéssel, komplex módon tervezi megvalósítani az emberi erőforrások fejlesztését, melynek keretében a területi gazdaságfejlesztési programokat a felzárkózást elősegítő életvezetéssel, képzésekkel, az önszerveződés és a közösségi szemlélet ösztönzésével, és az egészségfejlesztés egyéni és közösségi eszközrendszerével támogatja az általános életminőség javítása érdekében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság uniós támogatást nyert „Az életvezetés iskolája” – Borsod megye komplex emberi erőforrás-fejlesztési programja 7 lépésben című TÁMOP-6.1.5-13/2014-0001 azonosító számú projekt megvalósítására.
A program Borsod-Abaúj-Zemplén megye speciális adottságaihoz és igényeihez igazodó eszközökkel, területi megközelítéssel, komplex módon valósította meg az emberi erőforrások fejlesztését. A 7 lépésből álló program szakmai tartalma a tudásbázis javítására, a szociális gazdaság fejlesztésére, a vállalkozások, gazdaságok felkészítésére, kommunikációs személetmód-váltásra, és az egészséges munkaerő fejlesztésére fókuszált.
A szakmai programok több mint 50 településen valósultak meg az óvodás, iskolás, felnőtt lakosság és a szervezetek, intézmények dolgozói számára. Ezek többek között prevenciós foglalkozások, egyéni és csoportos tanácsadások, műhelyfoglalkozások és nagy rendezvények voltak.
A célcsoporttagok számára elérhető volt az egészséges életmóddal és étkezéssel, az önismerettel, a családi élettel és háztartásvezetéssel foglalkozó programok, a nagyobb eseményeken pedig részt vehettek különböző szűréseken, sport- és kézműves foglalkozásokon. Mindezek mellett számos rendezvény várta a projektben résztvevőket, mint például életmód tábor, sportfoglalkozások, egészségnapok, gazdatalálkozók, kirándulások, szűrővizsgálatok.
A projekt megvalósítási időszaka alatt weblap, online tanácsadás, hírlevelek, újságok, szóróanyagok, ismeretterjesztő filmek, kiadványok készültek a résztvevők tájékoztatása érdekében.

 

További információ: http://elearning.borsodieletvezetes.hu/index