THINGS+ Szolgáltatásinnováció bevezetése termelő vállalkozásoknál

Az Interreg Central Europe Program támogatásával megvalósult THINGS+ projekt során olyan termelő kis- és középvállalkozásokra összpontosítottunk, amelyek hozzáadott értéket szeretnének biztosítani az ügyfeleik számára és erősíteni kívánják a piaci pozíciójukat. Azonban a cél nem az volt, hogy fejlesszék gyártási ismereteiket és termékeiket, hanem hogy erősítsék vállalkozói készségeiket és átalakítsák a cégük üzleti modelljét szolgáltatásinnovációs megoldások segítségével.

Büszkék vagyunk arra, hogy 9 közép-európai régióban 70 workshop során 128 vállalkozás több mint 220 vezetőjét és munkatársát vontuk be. A megvalósított kísérleti projektek segítségével 94 új szolgáltatási ötlet jött létre, 30 új szolgáltatást vezettek be a piacra és 8 új külföldi piacot értek el.

[ngg src=”galleries” ids=”3″ display=”basic_slideshow” transition_style=”slide” transition_speed=”400″]

Az új szolgáltatásokat a cégek a projektben kidolgozott módszertan alapján tervezték meg, amely lépésről-lépésre útmutatást ad ahhoz, hogy hogyan lehet a cég portfólióját bővíteni, ennek eredményeképpen pedig növelni a vevők lojalitását, a bevételeket és piaci növekedést elérni.

A projektpartnerek nagy gondot fordítottak innovációpolitikai ajánlások megfogalmazására. Az elkészült dokumentum bemutatja, hogy hogyan lehet a projekt eredményeit a gyakorlatban hasznosítani, a szolgáltatásinnovációs módszertant nagyobb léptékben bevezetni, és hogyan lehet a gyártó vállalatokat segíteni az egész EU-ban.

A THINGS+ projektben a CEPAS akkreditációs szervezettel együttműködve sikerült egy tanúsított képzést is létrehozni az innovációs szakértők számára.

A megvalósítás időszaka: 2017.06.01. – 2020.10.30.

A projekt költségvetése: 1 889 299 €

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.