Az INTERREG V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja által társfinanszírozott „VOGUE CAMP – Közös Kreatív Szakmai Csereprogram a “VOGUE CAMP” megvalósítása” (projektazonosító: FMP-E/1901/4. 1/003) elnevezésű projekt lényege a kreatív szakmai ismeretek, gyakorlati készségek, szakmai tapasztalatok bővítése a fodrászat és a szépségápolás területén tapasztalatcserével, közös gyakorlatorientált képzéssel, a határmenti terület szépségipari szolgáltatásainak fejlesztése érdekében.

Rövid összefoglaló a projektről:

A főbb célcsoportok: a célterületen működő szakközépiskolák, szakiskolák diákjai, fodrászok, kozmetikusok.

A tudásmegosztás és kapcsolatépítés során minkét partner szervez képzést. A szlovák partnernél Kassán szerveznek gyakorlatorientált tréningeket a magyar diákok és fiatal szakemberek számára. A magyar oldalon Miskolcon szerveződnek a szépségipar határon átnyúló továbbképzései a szlovák szakemberek és diákok részére. Az egyes képzések, amelyeken átlagosan 15 fő vesz részt, elméleti és gyakorlati modulokból állnak. A tréning program a stílustanácsadáson, kozmetikai trendeken, hajfestésen, hajvágáson, melírozáson, frizurák készítésén, valamint digitális technológiák, mint például a “hajdiagnózis” alkalmazásán túl a szépségápolás területén elérhető legújabb technológiákkal is megismerteti a résztvevőket. A tréning tartalmazza a kommunikáció fejlesztését a szépségiparban.

A képzéseken bemutatott technológiák, mesterfogások, egyedi és újdonságnak számító szépészeti megközelítések/szolgáltatások innovatívvá teszik a projektet, mivel a projekt arra törekszik, hogy a résztvevőkkel a legnaprakészebb technológiákat, eljárásokat ismertesse meg és sajátíttassa el és ezáltal nagymértékben hozzájárul a piaci igények magas színvonalú kielégítéséhez a határmenti térségben. Hagyományos oktatás keretében ezeket az információkat, gyakorlatokat nem lehet ilyen formában elsajátítani, mivel a piaci elvárások változásai és a technológiák fejlődése rendkívül gyors tempót diktálnak, amelyet a tradicionális képzésekben nehéz lekövetni. A projekt tehát hiánypótló funkciót tölt be ezen a területen. A képzések alapját egy közösen elkészített, magyar és szlovák nyelven is elérhető módszertani anyag képezi.

A projekt nyilvános rendezvényét lehetőség szerint a Miskolcon 2020 szeptemberében megrendezésre kerülő Kézműves Kupa 2020, míg a Zárórendezvényt a 2020 novemberében Kassán megrendezendő Fashion Week 2020 eseményhez kapcsolódóan szervezik meg a partnerek.

A nemzetközi együttműködés eredményeként a projekt hozzájárul a határon átnyúló oktatás elérhetőségéhez, mivel az egyik fő célja az intézmények, a szakképző iskolák közötti közvetlen kapcsolatok kialakítása, csereprogram lebonyolítása, naprakész tudás- és tapasztalatcsere, valamint a hosszabb távú együttműködések megalapozása, elindítása.

A projekt 2021. június 30-án hivatalosan lezárult.

Az elkészült anyagok, videók, sajtóközlemények itt érhetőek el:

Sajtokozlemeny_VOGUE CAMP projekt_Nyilvános Szakmai Rendezvény_2020_10_01

http://www.kulcsmagazin.hu/news.php?id=8754

Sajtóközlemény_VOGUE CAMP projekt_Nyilvános Zárórendezvény_2021_06_23

http://www.kulcsmagazin.hu/news.php?id=8760

https://kosicednes.sk/sponzorovany-obsah/projekt-vogue-camp-verejna-zaverecna-udalost/

Sajtóközlemény_VOGUE CAMP projekt_Csereprogram_2021_06_30

http://www.kulcsmagazin.hu/news.php?id=8761&force=a1ec3c48aaab836ae626e154056a2147

https://kosicednes.sk/sponzorovany-obsah/projekt-vogue-camp-slovensko-madarsky-profesionalny-vymenny-program/

Módszertani anyagok:

VOGUE CAMP modszertani anyag_HU

VOGUE CAMP modszertani anyag_SK

Videók:

Nyilvános Szakmai Rendezvény:

https://bora94.hu/web_h/wp-content/uploads/2021/07/video-meeting-vogue-camp.mp4

 

Nyilvános Zárórendezvény: 

A VOGUE CAMP Csereprogram keretében elkészült Távoktatási Program egyelőre a CLASSROOM felületen érhető el, előzetes regisztráció után. Kérjük, küldje el regisztrációs igényét KOVÁCS TIBOR számára a következő e-mail címre: kovács.tibor@mfu.hu

A projekt partnerei:

  • Vezető kedvezményezett: BORA 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (Magyarország) bora94.hu
  • Kedvezményezett 1: Nezisková Organizácia VOGUE Academy (Szlovákia) vogueacademy.sk, www.rougeacademy.sk 

Időtartam: 2020. február 1 – június 30 (17 hónap).

Az ERFA támogatás összege: 48 255,67 EUR

A projekt teljes költségvetése: 56 771,37 EUR

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 https://www.skhu.eu

https://www.viacarpatia-spf.eu