Több mint 20 évnyi fejlesztési tapasztalattal segítjük projektje megvalósulását

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökséget 1994-ben alapították azzal a céllal, hogy segítse Borsod-Abaúj-Zemplén megye fejlődését. Eleinte a PHARE programból támogatott szervezetként az Integrált Megyei Program menedzselési feladatait látta el a szervezet a pályázat kiírásoktól a döntés-előkészítésen át a szerződéskötésig 8 éven keresztül. Később a hazai decentralizált megyei támogatási rendszerek (TEKI, CÉDE, LEKI, TRFC) előkészítési ellenőrzési feladatait látta el az Ügynökség. A feladatok a 2000-es években fokozatosan átkerültek az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez, közismertebb nevén a Nordához. Tevékenysége során a szervezet a kedvezményezettekkel közösen összesen 2100 projektet valósított meg, több mint 300 milliárd forint uniós támogatást juttatva el az érintettekhez. Ezen kívül hazai források közvetítésében és számos nemzetközi projekt megvalósításában is részt vett az Ügynökség.

2016-ban újabb változás következett be a területfejlesztési intézményrendszerben. A Norda Nonprofit Kft tulajdonosi döntése alapján a társaság regionális szervezetből megyei szervezetté alakulva jogutódlással megszűnik. Így a Norda Nonprofit Kft. megyében dolgozó munkatársai, és a társaság infrastruktúrájának jó része átkerül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökséghez.

Ugyanakkor változott a tevékenységi kör is! 2016-tól Ügynökségünk fő profilja nonprofit jellegű projektmenedzsment szolgáltatás nyújtása a megyénkben fejlesztési ötlettel rendelkező önkormányzatok vállalkozások számára. Emellett nemzetközi projektek kedvezményezettjeiként illetve menedzsment szervezeteként végzi feladatát.

Az elmúlt években megszerzett tapasztalatainknak köszönhetően ismerjük a pályázati rendszerek működését, tudjuk, mire kell odafigyelni ahhoz, hogy a kiírásoknak megfelelően készüljön el pályázati dokumentációja és a projekt probléma nélkül, határidőre megvalósuljon. Munkatársaink között mérnökök, közgazdászok, közbeszerzési szakértők is vannak.