A BORA 94 Nonprofit Kft. és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közreműködésével — hét közép-európai ország egyikeként — hazánk északkeleti régiói is bekapcsolódtak a természeti örökség és erőforrások védelmébe.
Az INTERREG CENTRAL EUROPE HealingPlaces projekt keretében létrejövő Kelet-Magyarországi Gyógyfürdő Hálózatban Bogács, Mezőkövesd, Sárospatak, Debrecen, Hajdúnánás és Hajdúszoboszló is részt vesz. Közös nevezőjük a termálvíz, valamint egy hosszútávú együttműködés megalapozása iránti elkötelezettség, amely a zöld megoldásokra való mielőbbi áttérést prioritásként kezeli. Ikonikus településeink hatan, együtt sorakoznak közös téma és közös cél égisze alatt, de mégis egyedi stílussal, adottságokkal és plusz értékekkel.
Céljuk azonos: a HealingPlaces projekt zöld gyógyfürdőhálózatának tagjaiként közösen tenni a — turisztikai és gyógyászati ágazatot is erősítő — gyógyfürdők fenntarthatóságáért,
természetesen a fenntartható szemlélet és a helyi sajátosságok figyelembevétele mellett.
 
Erről szól ez a mozgalmas, zölden is sokszínű kisfilmünk, ami egyben foglalja össze, mennyi felbecsülhetetlen értékű kincs van régiónkban, és mennyi mindenünk lehet még, ha jól bánunk legnagyobb kincsünkkel, a természettel.
 
Film: zip’s Design Studio
 
A régiós szakmai videó itt érhető el: 
 
Bővebb információ a projektről: