ūüĒĶ 2024. febru√°r 28. √©s 29. k√∂z√∂tt a n√©metorsz√°gi Bautzenben zajlott az Interreg Central Europe program √°ltal t√°rsfinansz√≠rozott JETforCE projekt partnertal√°lkoz√≥ja. A harmadik projektesem√©nyt a Technologie- und Gr√ľnderzentrum Bautzen GmbH (TGZ) szervezte.

ūüĒī A tal√°lkoz√≥ k√∂z√©ppontj√°ban a projekt elsŇĎ k√≠s√©rleti akci√≥j√°nak elind√≠t√°sa √°llt, amelynek keret√©ben a partnerek tesztelni fogj√°k azt az √ļjonnan kifejlesztett applik√°ci√≥t, amely lehetŇĎv√© teszi a polg√°rok k√∂zvetlen r√©szv√©tel√©t az energia√°t√°ll√°ssal kapcsolatos helyi kih√≠v√°sok meghat√°roz√°s√°ban. Az alkalmaz√°st a glob√°lis kih√≠v√°sok innovat√≠v megk√∂zel√≠t√©seinek elŇĎmozd√≠t√°s√°ra l√©trej√∂tt nemzetk√∂zi sz√∂vets√©g, az IAAI (International Association for the Advancement of Innovative Approaches to Global Challenges -) hozta l√©tre.

‚öę Az applik√°ci√≥ tesztel√©se elindult, √©s hamarosan sz√©lesebb k√∂rben is el√©rhetŇĎv√© v√°lik, ugyanis az osztr√°k, horv√°t, cseh, n√©met, magyar, olasz, lengyel, szlov√°k √©s szlov√©n partnerek helyi akci√≥kat is szerveznek bemutat√°s√°ra, ezzel bevonva a polg√°rok legkiszolg√°ltatottabb √©s legnehezebben el√©rhetŇĎ csoportjait is az energiaell√°t√°s helyi kih√≠v√°sainak felt√©rk√©pez√©s√©be.

‚ĄĻ BŇĎvebb inform√°ci√≥ a projektrŇĎl:
https://lnkd.in/dssZ9nRz
https://lnkd.in/dAEArwcF

#JETforCEInterregCentralEurope¬†#Igazs√°gosenergia√°tmenet¬†#GlochaChallengeMappingTool¬†#√Āllampolg√°rokbevon√°sa¬†#Kih√≠v√°sok¬†#Partners√©g