REBUS projekt – Záróesemény, Durham, Egyesült Királyság

2022.09.06.-07.

Éghajlati és ökológiai vészhelyzetek, az Egyesült Királyság és az északkeleti régió energiapolitikája, ezen belül Durham megye kontextusa és éghajlati vészhelyzeti intézkedései, valamint geotermikus és bányavíz-hasznosítási esettanulmányok szerepeltek az első nap főbb témáiként a REBUS projekt záróeseményén.

Emellett a projektpartnerek megosztották egymással a 6. év tapasztalatait, a helyi szakpolitikai intézkedéseik javítása és a COVID intézkedéseknek az energiahatékony középületek felújítására gyakorolt hatásai vonatkozásában.

A második napon egy buszos körút keretében négy olyan mintaértékű energetikailag felújított középületben tettek látogatást a REBUS projekt partnerek (Woodland Általános Iskola, Annfield Plain – Low Carbon Depot, Housing Retrofit Craghead, Lumney Általános Iskola), amely jól demonstrálja Durham megye elkötelezettségét amellett, hogy 2045-re teljes mértékben karbon-semlegessé váljanak.

A programon Borsod-Abaúj-Zemplén megyét Bánné dr. Gál Boglárka, a közgyűlés elnöke és Szalai Szabolcs, Bükkábrány Község polgármestere képviselte.

A projektről bővebb információ itt érhető el: https://projects2014-2020.interregeurope.eu/rebus/

#rebusproject #interregeurope #energyefficientbuildings #carbonneutrality #partnership #durham