Közép-Európában az innovációba és technológiafejlesztésbe befektetett hatalmas összegek nagy része a termékgyártásra összpontosít. Az EU-n kívüli országokból származó olcsó versenytermékek nagy tömegű megjelenése kihívást jelent az európai vállalkozások számára. Ezért különösen fontos, hogy a kis- és közepes vállalkozások képesek legyenek alkalmazkodni a gyors technológiai és innovációs változásokhoz. A termékek szolgálatosodása az emberi erőforrásokba történő befektetésekkel együtt megoldást és nagyobb növekedést jelenthet a folyamatosan változó piacon.

A THINGS+ projekt célja a vállalkozások portfóliójának kiszélesítése olyan kiegészítő szolgáltatásokkal, amelyek hozzáadott értéket jelentenek az ügyfelek számára, és amelyek által javíthatják piaci pozíciójukat a szolgáltatás-innovációra irányuló vállalkozói készségek fejlesztésével.

A THINGS+ projekt célja, hogy a hagyományos vállalkozások a regionális innováció motorjává váljanak, nagy összegű beruházások nélkül. A projekt fő kimenete egy olyan új, vállalkozói készségeket fejlesztő megközelítés lesz, amely segíti a szolgáltatás-innováció bevezetését a termelő vállalkozásoknál és javítja az eredményességet a változó piacokon.

Projekt megvalósítási ideje: 2017.06.01 – 2020.05.31.

Teljes költségvetés: 1.899.299,5 EUR

ERFA támogatás: 1.562.517,33

A projekt Európai Regionális Fejlesztési Alap által finanszírozott Interreg CENTRAL EUROPE Program támogatásával kerül megvalósításra.

További információk a projektről: http://www.interreg-central.eu/Content.Node/THINGS-.html